Workshops

(Familie-) Opstellingendag

 

Wat is een familieopstelling?

 

Een familieopstelling is een krachtig middel om een levensvraag diepgaand te onderzoeken. De toepassing van opstellingen in het algemeen dekt een veel bredere lading dan alleen familiekwesties. Een opstelling kan namelijk ook gaan over relaties, werk, stress, gezondheid, de opvoeding van je kinderen, etc…

 

Familieopstelling: de blik op het geheel

 

De basis van wie we zijn, hoe wij onszelf zien en gedragen wordt voornamelijk gevormd door onze wortels: onze ouders en familiesysteem. Ook een geboorteland of cultuur zijn belangrijke etnische wortels. Naarmate we opgroeien, gaan we deel uitmaken van steeds meer systemen. We gaan naar school, gaan deel uitmaken van een team, een vriendenkring, gaan werken in een bedrijf of organisatie. Al die systemen beïnvloeden ons.

 

Ieder systeem functioneert volgens bepaalde ordeningsprincipes, deze werken onzichtbaar en onbewust. Verstoringen in de systemische principes, met name in die van ons familiesysteem, kunnen ons in zekere mate ‘ontwortelen’. Kenmerkend voor een systemische blokkade is het verlies van verbinding met onszelf, met onze talenten, onze verlangens, met mensen die dichtbij ons staan of met dat wat ons dierbaar is. Dit kan ons het gevoel geven dat we uit evenwicht zijn. We ervaren dan onvoldoende basis in onszelf om op terug te vallen. Onze energie stagneert hierdoor en dit kan tot uitdrukking komen in de vorm van herhaaldelijk optredende symptomen c.q. klachten of problemen in ons leven.

 

Een familieopstelling helpt met name bij issues die je al langer bezighouden, waar je misschien al van alles aan gedaan hebt, maar waar je op de één of andere manier niet veel verder mee komt. Dan kan het zinvol zijn om jezelf in het grotere geheel te zien. Een familieopstelling plaatst je vraag in ruimer perspectief. Het maakt duidelijk wat de oorzaak is van je ontworteling én het laat je inzien welke beweging je kunt maken om weer stevig geworteld in het leven te staan.

 

De opstellingen worden begeleid door Anita Lesman en Erik Boom, waarbij Anita de opstellingen leidt en Erik vanuit het perspectief van de spirituele wereld elementen en informatie kan toevoegen wanneer dat relevant is. Hiermee wordt de beleving van de opstelling en het effect ervan versterkt.

 

Heb je een thema dat je deze dag in wilt brengen, dan kun je je opgeven bij Erik Boom. Als je geen dringend thema hebt en het proces van de ander wilt ondersteunen, wees dan zeker welkom! Dan ben je deze dag representant en ben je inzetbaar tijdens de verschillende opstellingen. Je zul je merken dat deze rol voor jou erg nuttig kan zijn, omdat bepaalde thematiek ook in jou iets zullen aanraken en je wellicht in beweging zou kunnen brengen!

 Wilt u zich aanmelden, zie: Aanmeldingsformulier

(VOL)

Datum: zondag 30 augustus 2020
Tijd:  10.00u.-16.30u.
Locatie: ’t Wheemhuus te Zuidwolde (Burgemeester Tonckenstraat 4)
Kosten:
– Inbrengers thema: €75,-
– Representanten: €35,-
Docenten: Anita Lesman & Erik Boom

 

Workshop: Verlangen van de Ziel

Deze dag staat in het teken van JOU en jouw gevoeligheid en Intuïtie. Je bent je waarschijnlijk al langere tijd van bewust dat jouw gevoeligheid meer aandacht begint te vragen. Dit komt waarschijnlijk omdat jouw bewustzijn groeiende is en op zoek is naar meer…meer duidelijkheid, meer VORM!

Jouw gevoeligheid zal deze dag daadwerkelijk meer vorm gaan krijgen door het doen van praktische oefeningen, waarbij jouw intuïtieve vermogen van belang is. Vooral het serieus nemen van jouw eigen intuïtie, is iets waar velen mee worstelen. “Voel ik dit nu echt?” en “Klopt het wat ik nu voel?”, zijn vragen die vaak gesteld worden als je niet zeker bent van jezelf en jouw eigen waarnemingen nog niet volledig vertrouwt.

 

Graag wil ik JOU helpen om jezelf serieuzer te nemen en je te helpen groeien in jouw gevoeligheid en in het helpen verhogen van jouw bewustzijn. Uiteindelijk doe je dit allemaal zelf, maar soms is het fijn als er iemand een stukje met je ‘meeloopt’. En dat is wat ik letterlijk deze dag bij jullie doe…meekijken en meevoelen, zodat je vervolgens WEET dat wat je intuïtief waarneemt, ook echt klopt. Deze dag zal je helpen om nog meer naar het verlangen van jouw ziel te luisteren, naar jouw innerlijke en zuivere stem!

 

 

Wilt u zich aanmelden, zie: Aanmeldingsformulier

(Nog 2 plekken vrij!)

 

Datum: zaterdag 5 september 2020
Tijd: 10.00u.-16.30u.
Locatie: Groepspraktijk Oshide Nijeholtpade (Hoofdweg 259)
Kosten: €75,- inclusief koffie/thee, lunch graag zelf meenemen.
Max: 8 personen
Docent: Erik Boom

 

 

Algemene Voorwaarden, Betalingsvoorwaarden en Klachtenregeling:

 

Algemene Voorwaarden Therapeutische Praktijk Boom 

 

Betalingsvoorwaarden Therapeutische Praktijk Boom

Klachtenregeling Therapeutische Praktijk Boom