Cursus I.O.P.V.

Deze cursus I.O.P.V., Cursus Intuïtieve Ontwikkeling Praktische Vaardigheden (zie ook: Folder IOPV), is ontwikkeld voor mensen die hun intuïtieve capaciteiten verder willen ontwikkelen en geïnteresseerd zijn in de holistische mens met zijn verscheidenheid aan klachten, d.w.z. met zijn fysieke, emotionele en spirituele eigenschappen. Deze cursus is zeer geschikt voor fysiotherapeuten, natuurgeneeskundig therapeuten en healers, die meer hun eigen ‘handen’ en intuïtieve vermogen willen trainen op zeer praktische wijze!

.

Tijdens deze cursus zijn o.a. onze handen erg belangrijk om bijvoorbeeld het craniosacrale ritme (I.O.P.V. I) waar te kunnen nemen en algemene ontspanningstechnieken voor vrijwel het gehele lijf te kunnen uitvoeren.

.

Daarnaast zullen er specifieke fasciale (= bindweefsel) technieken ter ontspanning aan bod komen (I.O.P.V. II) die bijvoorbeeld geschikt zijn bij de behandeling van o.a. nek- en enkelklachten. In de derde workshop (I.O.P.V. III) wordt er aandacht besteed aan onze (buik-) organen met hun functies en hun bijbehorende emoties. Ook zult u kennis maken met het werken op kleine afstand van het lijf met het waarnemen van warmte (bijv. ontstekingen of emotionele blokkades) afkomstig uit het lijf, d.m.v. Manual Thermal Diagnosis (M.T.D.).

 

In de laatste workshop (I.O.P.V. IV) maakt u kennis met het vinden van de belangrijkste blokkade of restrictie op fysiek, emotioneel of spiritueel vlak. Kortom, wat laat het lichaam zien als dominante kwestie? Wat is het belangrijkste voor het lichaam op dit moment? Deze vragen staan centraal en zullen beantwoord worden in deze laatste en complementerende workshop!

 

De doelstellingen van deze cursus zijn om ten eerste u bewust te maken van uw eigen (healing-)kwaliteiten en daarnaast u kennis te laten nemen van relatief eenvoudige behandeltechnieken, mits u durft te ‘luisteren’ naar uw handen en uw intuïtie!

U hoeft niet een speciale vooropleiding genoten te hebben om aan deze cursus deel te nemen, maar een MBO+ niveau is gewenst. Aan het eind van dag 4 (mits u aan alle dagen heeft deelgenomen) krijgt u een deelnamecertificaat.

Aan deze cursus is geen examen verbonden.

 

“De verschillende technieken zijn onder andere afkomstig uit de Craniosacraal therapie en Viscerale therapie, beide staan bekend om hun fijngevoeligheid en effectiviteit. Daarnaast hebben we een aantal eigen, unieke behandeltechnieken ontwikkeld die uw intuïtieve vermogen zullen doen toenemen.”

 

 

NB. Het is mogelijk om de verschillende cursusdagen afzonderlijk te volgen, als zijnde workshopdagen. Het is wel de bedoeling om de volgorde van workshops aan te houden, mocht u toch besluiten er meerdere te willen volgen. Dit vanwege de opbouw van de aangeboden lesstof. (Kosten per ‘losse’ workshop: €75,-)

 

 

Data voorjaar 2018: 27 januari, 3 maart, 7 april, 12 mei.

Duur: 09.30u. – 16.30u.
Cursuslocatie: Praktijk Oshide te Nijeholtpade (Hoofdweg 259)
Totale kosten: €250,- (incl. studiemateriaal), lunch graag zelf meenemen, koffie/thee aanwezig.

SBU: 28 uren

Gewenst vooropleidingsniveau: MBO+/MBO niveau 4

 

 

      Wilt u zich aanmelden, zie: Aanmeldingsformulier

 

(Na aanmelding neem ik binnen twee werkdagen contact met u op)
Opmerking: Zou u zo vriendelijk willen zijn om na een gevolgde cursus het evaluatieformulier (link) in te vullen. Dit is in het kader van kwaliteitsbewaking en bevordering.