(Familie-)Opstellingendag

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling is een krachtig middel om een levensvraag diepgaand te onderzoeken. De toepassing van opstellingen in het algemeen dekt een veel bredere lading dan alleen familiekwesties. Een opstelling kan namelijk ook gaan over relaties, werk, stress, gezondheid, de opvoeding van je kinderen, etc…

Familieopstelling: de blik op het geheel

De basis van wie we zijn, hoe wij onszelf zien en gedragen wordt voornamelijk gevormd door onze wortels: onze ouders en familiesysteem. Ook een geboorteland of cultuur zijn belangrijke etnische wortels. Naarmate we opgroeien, gaan we deel uitmaken van steeds meer systemen. We gaan naar school, gaan deel uitmaken van een team, een vriendenkring, gaan werken in een bedrijf of organisatie. Al die systemen beïnvloeden ons.

Ieder systeem functioneert volgens bepaalde ordeningsprincipes, deze werken onzichtbaar en onbewust. Verstoringen in de systemische principes, met name in die van ons familiesysteem, kunnen ons in zekere mate ‘ontwortelen’. Kenmerkend voor een systemische blokkade is het verlies van verbinding met onszelf, met onze talenten, onze verlangens, met mensen die dichtbij ons staan of met dat wat ons dierbaar is. Dit kan ons het gevoel geven dat we uit evenwicht zijn. We ervaren dan onvoldoende basis in onszelf om op terug te vallen. Onze energie stagneert hierdoor en dit kan tot uitdrukking komen in de vorm van herhaaldelijk optredende symptomen c.q. klachten of problemen in ons leven.

Een familieopstelling helpt met name bij issues die je al langer bezighouden, waar je misschien al van alles aan gedaan hebt, maar waar je op de één of andere manier niet veel verder mee komt. Dan kan het zinvol zijn om jezelf in het grotere geheel te zien. Een familieopstelling plaatst je vraag in ruimer perspectief. Het maakt duidelijk wat de oorzaak is van je ontworteling én het laat je inzien welke beweging je kunt maken om weer stevig geworteld in het leven te staan.

De opstellingen worden begeleid door Anita Lesman en Erik Boom, waarbij Anita de opstellingen leidt en Erik vanuit het perspectief van de spirituele wereld elementen en informatie kan toevoegen wanneer dat relevant is. Hiermee wordt de beleving van de opstelling en het effect ervan versterkt.

 

Heb je een thema dat je deze dag in wilt brengen, dan kun je je opgeven bij Erik Boom. Als je geen dringend thema hebt en het proces van de ander wilt ondersteunen, wees dan zeker welkom! Dan ben je deze dag representant en ben je inzetbaar tijdens de verschillende opstellingen. Je zul je merken dat deze rol voor jou erg nuttig kan zijn, omdat bepaalde thematiek ook in jou iets zullen aanraken en je wellicht in beweging zou kunnen brengen!

 Wilt u zich aanmelden, zie: Aanmeldingsformulier

 

 

Datum: zaterdag 16 januari 2021
Tijd:  10.00u.-16.30u.
Locatie: Groepspraktijk Oshide Nijeholtpade (Hoofdweg 259)
Kosten:
– Inbrengers thema: €85,- (incl. koffie/thee + lichte lunch)
– Representanten: €40,- (idem)
Docenten: Anita Lesman & Erik Boom